بر پايه نتايج سرشماري 1395، از جمعيت 13535 نفري شهر خرو، 6919 نفر مرد و 6616 نفر زن بوده است كه بدين ترتيب، نسبت جنسي جمعيت شهر حدود 104/5 نفر مرد در مقابلِ يكصد نفر زن مي باشد که نشان دهنده ماندگاری جمعیت مردان به دلیل شرایط مناسب اقتصادی و رونق فعالیت های باغداری در این شهر است. از لحاظ تركيب سنّي نيز شهر خرو داراي جمعيت جواني است به طوري كه در سال 1395 از كل جمعيت شهر 25/7 درصد در گروه سنّي كمتر از 15 ساله، 67/4 درصد در گروه سنّي 15-64 ساله و 6/9 درصد درگروه سنّي 65 ساله و بالاتر قرار داشته اند.
از نظر قومی و زبانی، از جمعیت 13535 نفری آن در سال 1395، حدود سه چهارم جمعیت، معادل 10151 نفر ترک زبان با ریشه قومی ترک آسیای مرکزی در این شهر سکونت دارند. بر اساس سرشماری سال 1385، جمعیت باسواد شهر خرو معادل 78 درصد ( 84/7 درصد مردان و 70/8 درصد زنان ) بوده که نسبت به درصد باسوادی بخش به ویژه در زنان پایین تر می باشد و از دلایل آن می توان به وجود تفاوت های قومی و زبانی، محدودیت های فرهنگی و . . در این شهر اشاره نمود ( پورتال مرکز آمار ایران). بنابراین گویش اهالی محله علیا و اکثریت اهالی خرو زبان ترکی خراسانی و عمده ساکنان محله سفلی سادات هستند و گویش آنها فارسی است. مردم این شهر مسلمان و شیعه ۱۲ امامی هستند. آداب و رسوم و فرهنگ مردم شهر خرو تا حدود زیادی مشابه مردم نیشابور و دیگر شهرهای خراسان می باشد.
انجام مراسم مذهبی و نیایش و دعا و همچنین توزیع نذورات شهر عمدتا در امامزاده خلیفه سید علی در خرو سفلی و گاهی در مکانی محترم و مقدس از نظر مردم شهر به نام چشمه علی در بخش شمالی رودخانه خرو بزرگ و همچنین در مصلی های نماز جمعه خرو علیا، خرو سفلی و مصلی بزرگ شهر و 7 مسجد دیگر شهر انجام می شود.
شهر خرو یکی از شهرهای با سابقه تاریخی و انقلابی در منطقه نیز محسوب می شود که تقدیم 86 شهید، بیش از 100 جانباز و 11 آزاده و اعزام بیش از 2000 رزمنده به جبهه های نبرد، در دوران دفاع مقدس از جمله این سوابق می باشد.
4- وضعیت اقتصادی
استقرار و توسعه شهرک صنعتی خیام در سال 1370، به عنوان دومین قطب صنعتی استان و با مساحت 260 هکتار ( مساحت صنعتی 168 هکتار )، با 287 واحد صنعتی فعال و حدود 5000 نفر شاغل ( پورتال خبرگزاری جمهوری اسلامی)، در بخش جنوبی شهر خرو و حاشیه بزرگراه آسیایی مشهد-تهران ، موقعیت مناسب و ممتازی است که ابتدا سبب افزایش اهمیت شهر خرو در قبل از ارتقاء و سپس توسعه این شهر و شهرستان زبرخان پس از ارتقاء آن شده است. این شهرک از نظر ناحیه ای موجب اشتغال ساکنین و جمعیت فعال و جویای کار این شهر و روستاهای پیرامون آن شده، به طوری که امروزه حدود 10 تا 20 درصد شاغلین اغلب واحدهای صنعتی شهرک مذکور از ساکنین این شهر و روستائیان زبرخان می باشند و از نظر محلی، توسعه صنایع این شهرک، موجب رونق فعالیت های خدماتی، تجاری و اقتصادی، سرمایه گذاری دولتی ( مسکن مهر ) و افزایش سکونت در شهرک مسکونی مجاور آن یعنی شهرک امام رضا (ع) شده است، به طوری که طی دهه اخیر بخشی از مهاجران خرو و منطقه در این شهرک سکونت یافته اند و احتمالاً این شهرک یکی از مراکز مهم استقرار و تمرکز جمعیت زبرخان در آینده خواهد شد.
با توجه به شرایط طبیعی شهر خرو و برخورداری از موقعیت کوهستانی و کوهپایه ای، وسعت اراضی زراعی این شهر اندک و کمتر از 50 هکتار است که غالبا به کشت گندم و جو دیم و برخی محصولات آبی نظیر گوجه، بادمجان، نخود، ریواس و . . اختصاص دارد. اما در باغداری ساکنین شهر خرو مهارت ویژه ای داشته و دارند به طوری که در حال حاضر با توسعه باغ های انبوه آلو، گیلاس، گردو، سیب و . . موجب رونق و سودآوری مناسب فعالیت باغداری و ایجاد قطب توسعه باغداری تجاری در نیشابور و زبرخان شده اند. اراضی باغی خرو از جنوب تا شمال شهر و حتی محدوده پیرامونی دو رودخانه خرو بزرگ و کوچک حدود 600 هکتار برآورد شده است. از دیرباز تاجران این شهر نقش مهمی در خرید و فروش تولیدات باغی زبرخان داشته اند و اکنون نیز با تمرکز تجاری بر روی میوه های آلو، آلبالو، سیب و گیلاس به طور اختصاصی ( و گاهی انحصاری ) تولیدات مذکور را از روستاهای بخش خریداری کرده و جهت عرضه به بازارهای داخلی و گاهی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس آنها را بسته بندی و فرآوری می نمایند. سالانه حدود 7 هزار تن آلو توسط باغداران خرو تولید می شود و به اعتقاد بیش از 70 درصد ساکنین این شهر اکنون خرو پایتخت آلوی ایران و یا به عبارتی بزرگترین مرکز تولید، خرید و فروش آلو و خشکبار در شرق کشور به شمار می آید.
امروزه علاوه بر توسعه باغداری، استقرار جمعیت انبوه شهری و شرایط مناسب طبیعی و ارتباطی شهر خرو، سبب شکل گیری یکی از مناطق نمونه گردشگری طبیعی در منطقه شده است و بر این اساس اشتغال حدود 20 درصد ساکنین خرو و برخی روستائیان منطقه در بخش خدمات دولتی و خصوصی شهر، بستری برای جذب بخش مهمی از گردشگران منطقه فراهم نموده و در سودآوری فعالیت های خدماتی و گردشگری خرو نقش اساسی داشته است، در این شهر هم اکنون یک بوتیک هتل گردشگری با چندین سوئیت مجزا جهت پذیرایی از گردشگران ( در خرو علیا ) و بیش از 30 باب مغازه اغذیه فروشی، 9 رستوران و آشپزخانه، 4 آژانس مسافربری شخصی، 25 دستگاه مینی بوس، 2 شرکت حمل و نقل جاده ای، 60 وانت، 5 عکاسی، 5 موبایل فروشی، 10 فروشگاه عرضه اشیاء زینتی، صنایع دستی و اسباب بازی، 5 کارگاه شیرینی فروشی، 15 فروشگاه پوشاک و کفش، 15 تعمیرگاه خودروهای سبک و تعویض روغن و . . فعالیت دارند و شاغلان بخش دولتی شامل: کارکنان بخشداری، شهرداری، کلانتری، آتش نشانی، دفاتر ادارات آب، برق، گاز، پست، مخابرات، صدا و سیما، پست بانک، شورای حل اختلاف، تامین اجتماعی، مرکز بهداشتی و درمانی، 6 موسسه مالی و بانک ( ملی، صادرات، کشاورزی و . . ) می باشند.
در بخش صنایع دستی نیز چاقوسازی، قالی بافی، سبد و سله بافی از مهترین فعالیت های رایج و خانگی شهر و اغلب زنان می باشد.
5- خدمات آموزشی، فرهنگی و رفاهی
در حال حاضر خدمات آموزشی و فرهنگی شهر خرو شامل: 4 مهد کودک، 6 دبستان (پسرانه و دخترانه)، 6 مدرسه راهنمایی (4 پسرانه و 2 دخترانه) و 6 دبیرستان ( پسرانه، دخترانه و 1 دبیرستان شبانه روزی پسرانه )، 1 مرکز پیش دانشگاهی پسرانه، 1 مرکز فنی حرفه ای ( آموزش کامپیوتر، برق و صنعت، تراشکاری، خیاطی و. . . )، حوزه علمیه، 1 کتابخانه عمومی، 2 موسسه خیریه، 1 دفتر نمایندگی روزنامه خراسان، 1 کانون فرهنگی و هنری مساجد و 1 فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی می باشد. و خدمات رفاهی آن نیز عبارتند از: 6 مرکز ارائه خدمات کشاورزی، 1 مطب و داروخانه دامپزشکی، 2 دفتر وکالت قضائی و حقوقی، 3 دفتر بیمه خودرو و محصولات کشاورزی، 2 غسالخانه، 3 قبرستان، 1 پمپ سی ان جی ( CNG )، 2 حوزه و 11 پایگاه مقاومت بسیج، 1 زمین خاکی و 1 زمین چمن فوتبال و 2 سالن ورزشی سرپوشیده ( برای فوتسال و والیبال ) و نیز 3 پارک عمومی می باشد.
6- خدمات بهداشتی و درمانی
همان گونه که پیش تر نیز بیان گردید، شهر خرو به دلیل قرار گرفتن در مسیر ارتباطی نیشابور- مشهد و همچنین حضور گردشگران و برخی از زائران بارگاه ملکوتی ثامن الحجج (ع)، دارای سطح خدمات بهداشتی و درمانی نسبتاً مناسبی می باشد. در این شهر یک مرکز بهداشتی و درمانی شبانه روزی و مجهز به بخش های تسهیلات زایمان و مامائی ( زایشگاه )، داروخانه، بهداشت خانواده، آزمایشگاه، بهداشت محیط، مبارزه با بیماری ها و با حضور دندانپزشک و پزشک عمومی وجود دارد و علاوه بر این، 3 خانه بهداشت مستقر در شهر و روستاهای پیرامون نیز خدمات مذکور را از این مرکز دریافت می نمایند. در بخش خصوصی نیز وجود 4 مطب پزشکی و 3 داروخانه، ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی به ساکنین شهر خرو می باشند.
7- ارتباطات
شهر خرو دارای یک خیابان اصلی شمالی – جنوبی با عرض معبر مناسب حدود 15 متر در نواحی شمالی و عرض 20 تا 30 متر به صورت بلوار گل کاری شده در محلات جنوبی شامل محلات خرو سفلی، شهرک صنعتی خیام و شهرک مسکونی می باشد. این راه ارتباطی بیش از 20 سال است که از آسفالته بودن آن می گذرد و با توجه به این که نقش مهمی را در توسعه اقتصادی و حمل و نقل تولیدات شهر و ارتباط دادن بخش های شمالی و جنوبی این شهر پرجمعیت دارد، املاک و اراضی حاشیه آن دارای ارزش اقتصادی بالایی می باشد. فاصله محلات خرو علیا و خرو سفلی تا جاده اصلی تهران – مشهد در قسمت جنوبی آن به ترتیب در حدود 5 و 2/5 کیلومتر است. همان گونه که قبلاً نیز ذکر شد توسعه شهری و جمعیت زیاد خرو باعث شده تا در این شهر بیش از 6 آژانس مسافربری شخصی، 42 تاکسی، 12 دستگاه مینی بوس، 2 شرکت حمل و نقل جاده ای و بیش از 60 وانت شخصی در بخش حمل و نقل و ارتباطات این شهر فعال باشند و علاوه بر آنها بیش 500 دستگاه خودروهای شخصی در ارتباط دادن ساکنین شهر خرو و حمل و نقل تولیدات آن و روستاهای اطراف، به شهر نیشابور و مشهد نقش داشته باشند و به دلیل چنین موقعیت ارتباطی و امکانات حمل و نقلی است، که همواره طی سال های اخیر بر اهمیت و نقش شهر خرو افزوده شده است.
8- مراکز آئینی و تاریخی
– چشمه علی: به اعتقاد مردم شهر خرو، چشمه ای در فاصله ۳ کیلومتری شمال شرق خرو علیا معروف به چشمه علی جریان دارد که برخی معتقدند آنگونه که از اخبار برمی آید مزار پاکسیرتی در محل چشمه علی وجود دارد که پیشینیان از آن سخن میگویند، جایگاه این محل امروزه خالی از ساختمان است و حالت خرابهای به خود گرفتهاست. در ضلع جنوبی این محل، در میان خانهای قدیمی، تخته سنگی نمایان است که با خط نامفهومی مزیّن گشته و این نشان از تاریخ کهن این محل دارد؛ و آنگونه که در حکایات جاری است نوشتههای کور این تخته سنگ شاید شناسنامهای براین مزار باشد و نشانی از قدمت تاریخی آن، که تاکنون هیچگونه اقدامی برای شناسایی قدمت و خواندهشدن دستنوشتههای این مزار صورت نگرفتهاست.
– امامزاده خلیفه سید علی (ع) خرو سفلی: بر اساس گفته هیئت امنای این امامزاده، خلیفه سید علی از نوادگان امام سجاد (ع) است که به دلیل مقام والای آن، لقب خلیفه را به ایشان داده اند و احتمالا در زمان خلفای عباسی به این منطقه وارد شده و توسط مزدوران حکام وقت به شهادت رسیده است. از تاریخ دقیق احداث بقعه بر مزار این امامزاده اطلاعات دقیقی در دسترس نیست اما بر اساس گفته های مردم و ساکنین کهنسال خرو، بنای فعلی امامزاده حدود 700 سال قدمت دارد.
– رباط های مسیر کوهستانی خرو: بر اساس اسناد تاریخی به دلیل عبور کاروانیان از مسیرهای کوهستانی نیشابور به توس قدیم، در مسیر خرو هنوز برخی آثار تاریخی باقی مانده است. از مسیر خرو نیشابور تا روستای ویرانی مشهد ( توس ) ۶ باب پناهگاه و چند اثر دیگر وجود دارد. پناهگاههای خرو در کنار رودخانه بزرگ با ابعاد کوچک خود تنها پذیرای تعداد اندکی از مسافران بوده اند. در فاصله ۳ کیلومتری شمال شرق خرو علیا و در محلی به نام چشمه علی اولین رباط خرو قرار دارد این بنا با مصالح سنگ و ملات ماسه گچ ساخته شده است. پلان بنا به صورت چهار تاقی و گنبد به صورت عرق چین بر فراز آن استوار گردیده است. دومین بنا به همان سبک و سیاق و در فاصله ۱۰ کیلومتری و سومین بنا به فاصله ۲۰ کیلومتری قرار دارد.
در این شهر همچنین چند آسیاب قدیمی، یک غار قدیمی معروف به غار کوی پاسگاه، آتشگاه، تیغ سفید و تیغ سیاه (از قلعه های قدیمی خرو) و بقایای چند برج در دامنه ارتفاعات مشرف بر محلات خرو علیا و سفلی وجود دارد که حكايت از سابقه تاريخی و كهن شهر خرو دارد.