بر پايه نتايج سرشماري 1395، از جمعيت 1993 نفري شهر عشق آباد، 1020 نفر مرد 973 نفر زن بوده است كه بدين ترتيب، نسبت جنسي جمعيت شهر حدود 104/8 نفر مرد در مقابلِ يكصد نفر زن مي باشد که نشان دهنده ماندگاری جمعیت مردان به دلایل مختلف اقتصادی و همچنین رونق فعالیت های خدماتی کشاورزی و تجاری در این شهر است. از لحاظ تركيب سنّي نيز شهر عشق آباد داراي جمعيت جواني است به طوري كه در سال 1395 از كل جمعيت شهر 29/5 درصد در گروه سنّي كمتر از 15 ساله، 63/6 درصد در گروه سنّي 15-64 ساله و 6/9 درصد درگروه سنّي 65 ساله و بالاتر قرار داشته اند.
از نظر قومی و فرهنگی، ساکنین شهر عشق آباد اغلب فارس بوده، اما تعداد اندکی از مهاجران روستاهای اطراف که از اقوام بلو چ ( دامدار و عشایر ) می باشند طی 15 سال اخیر در این شهر ساکن شده اند و در مشاغل تجاری و خدماتی آن فعالیت دارند.
آداب، رسوم و فرهنگ مردم شهر عشق آباد تا حدود زیادی مشابه مردم نیشابور و دیگر شهرهای خراسان می باشد.
4- وضعیت اقتصادی
با توجه به برخورداری عشق آباد از موقعیت طبیعی و ارتباطی مناسب، فعالیت کشاورزی و بازرگانی در این منطقه دارای بهره وری بالا می باشد و بر این اساس شغل بیش از 70 درصد مردم شهر عشق آباد کشاورزی و دامداری است و کمتر از 10 درصد در تنها صنعت موجود شهر یعنی 1 کارخانه پنبه پاک کنی ( سپید گل بهاران ) و مابقی در بخش خدمات دولتی و عمومی، تجاری، بازرگانی و حمل و نقل به فعالیت مشغول می باشند.
اراضی زراعی عشق آباد معادل 370 هکتار ( 352 هکتار آبی و 18 هکتار دیم ) می باشد و محصولات عمده کشاورزي اين شهر: گندم، جو، پنبه، پسته، آفتابگردان است که اغلب در بازارهای منطقه و نیشابور به فروش می رسد. در حال حاضر در این شهر 1 شرکت تعاونی دامداری ( تولید و جمع آوری شیر)، 2 مطب و داروخانه دامپزشکی و 2 شرکت خدمات فنی ومشاوره ای کشاورزی و چندین تشکل مرتبط با کشاورزی در محدوده شهر عشق آباد فعالیت دارند.
به واسطه موقعیت ارتباطی مناسب شهر عشق آباد در مسیر جاده اصلی نیشابور- کاشمر، حدود 15 تا 25 درصد ساکنین شهر و برخی روستائیان منطقه در بخش خدمات دولتی و خصوصی شهر اشتغال دارند و این موقعیت از یک سو در جذب بخش مهمی از کارگران فصلی روستاهای اطراف و از سوی دیگر در سودآوری فعالیت های خدماتی و بازرگانی نقش داشته است، به طوری که هم اکنون بیش از فروشگاه 7 عمده فروشی، 2 باب مغازه اغذیه فروشی، 4 رستوران و آشپزخانه، 1 آژانس مسافربری شخصی، 2 دستگاه اتوبوس شرکت واحد در مسیر عشق آباد-نیشابور، 1 شرکت حمل و نقل جاده ای و 1 وانت تلفنی، 1 عکاسی، 1 موبایل فروشی، 2 فروشگاه عرضه اشیاء زینتی، صنایع دستی و اسباب بازی، 2 کارگاه شیرینی فروشی، 2 فروشگاه پوشاک و کفش، 12 تعمیرگاه خودروهای سبک و تعویض روغن و . . در شهر عشق آباد فعالیت دارند ( مجمع امور صنفی بخش زبرخان، 1399 )، و شاغلان بخش دولتی شامل: کارکنان بخشداری، شهرداری، ادارات آب، برق، گاز، مخابرات، پست بانک، دادگستری، آموزش و پرورش، بهزیستی، مرکز خدمات کشاورزی، مرکز بهداشتی و درمانی، بانک کشاورزی و . . می باشند و در صنایع دستی نیز قالی بافی، فعالیت رایج و خانگی شهر و اغلب زنان می باشد.
5- خدمات آموزشی، فرهنگی و رفاهی
در حال حاضر خدمات آموزشی و فرهنگی شهر عشق آباد شامل: 1 مهد کودک، 2 دبستان (1 پسرانه و 1دخترانه)، 2 مدرسه راهنمایی (1 پسرانه و 1 دخترانه) و 2 دبیرستان روزانه ( 1 پسرانه،1 دخترانه ) و 2 دبیرستان شبانه روزی کار و دانش ( 1 پسرانه، 1 دخترانه )، 1 کتابخانه عمومی، 1 کانون فرهنگی و هنری مساجد، 1 کانون فرهنگی آموزش و پرورش و 3 فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی و لوازم التحریر می باشد ( اداره آموزش و پرورش بخش میان جلگه، 1399). و خدمات رفاهی آن نیز عبارتند از: 2 دفتر وکالت قضائی و حقوقی، 2 دفتر بیمه خودرو و محصولات کشاورزی، 1 غسالخانه، 2 قبرستان، 1 پمپ بنزین، 1 حوزه و 2 پایگاه مقاومت بسیج، 1 زمین خاکی فوتبال و 3 سالن ورزشی سرپوشیده ( برای فوتسال و والیبال ) و نیز 3 پارک عمومی می باشد که یکی از این پارک ها ( شهدای گمنام ) علاوه بر تفریح و وسایل بازی برای بچه ها دارای وسایل ورزشی برای افراد بزرگسال می باشد ( تحقیقات میدانی نگارنده، 1399 ).
6- خدمات بهداشتی و درمانی
در این شهر یک مرکز بهداشتی و درمانی شبانه روزی و مجهز به بخش های تسهیلات زایمان و مامائی ( زایشگاه )، داروخانه، بهداشت خانواده، آزمایشگاه، بهداشت محیط، مبارزه با بیماری ها، دندانپزشکی و حضور پزشک عمومی می باشد و علاوه بر این، 5 خانه بهداشت مستقر در شهر و روستاهای پیرامون نیز خدمات مذکور را از این مرکز دریافت می نمایند. در بخش خصوصی نیز وجود 1 مطب پزشکی و 1 داروخانه، ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی به ساکنین و گردشگران شهر عشق آباد می باشند ( مرکز بهداشتی و درمانی شهر عشق آباد،1399 ).
7- ارتباطات
همان گونه که پیش تر نیز بیان گردید، شهر عشق آباد به دلیل قرار گرفتن در مسیر ارتباطی نیشابور- کاشمر و عبور بخش بزرگی از جمعیت بخش از میان این شهر، دارای سطح خدمات ارتباطی نسبتاً مناسبی می باشد. در این شهر 2 دستگاه اتوبوس شرکت واحد در مسیر عشق آباد-نیشابور، 1 شرکت حمل و نقل جاده ای و 1 وانت تلفنی، 1 آژانس مسافربری شخصی در بخش حمل و نقل و ارتباطات این شهر فعال می باشند و علاوه بر آنها تعداد زیادی از خودروهای شخصی ساکنین شهر عشق آباد در ارتباط دادن ساکنین شهر عشق آباد و روستاهای اطراف و نیز حمل و نقل تولیدات آنها به شهر نیشابور و مشهد نقش دارند و به دلیل چنین موقعیت ارتباطی و امکانات حمل و نقلی است، که همواره طی سال های اخیر بر اهمیت و نقش شهر عشق آباد افزوده شده است.
8- مراکز آئینی و تاریخی
از مهمترین مراکز آئینی شهر عشق آباد می توان به بقعه متبرک امامزاده حمزه (ع) در فاصله حدود 170 متری از حاشیه غربی بخش مرکزی شهر اشاره نمود که علاوه بر محوطه باستانی عشق آباد، تاییدی بر سابقه سکونت در این مکان می باشد.
به اعتقاد اهالی فرزند بلافصل امام موسی کاظم (علیه السلام) است. به نظرمی رسد شخصیت مدفون در این بقعه، سید حمزه بن عبدالله ابی القاسم بن ابی جعفر محمد بن هارون بن ابی جعفر محمد بن جعفر بن محمد بن احمد بن هارون بن امام موسی کاظم (علیه السلام) است. ابن طباطبای نسابه به هنگام شمارش از مهاجرین به نیشابور از سکونت ابو جعفر محمد بن جعفر بن محمد بن احمد بن هارون بن موسی (علیه السلام) یاد می کند و از شیخ شرف عبیدلی نسابه نقل می کند که تمام نسلش در نیشابور بوده اند. ابن مهنّا برای حمزه بن عبدالله بن ابی جعفر محمد مذکور دو فرزند به اسامی محمد و ابوالقاسم ذکر می کند که تنها ابوالقاسم فرزندی به نام محمد داشته. بر این اساس شخصیت مدفون در این بقعه با 8 واسطه به امام موسی کاظم (علیه السلام) نسب می رساند و از اعلام قرن ششم هجری است.