پیشتازان توسعه نیشابور
-
مهندس عبدالرضا وکیلی
مهندس وکیلی در سوم دی ۱۳۳۰ در نیشابور متولد شد. با طی تحصیلات متوسطه در رشته ریاضی در دبیرستان خیام نیشابور به دانشگاه رفت و دانش نامه کارشناسی اقتصاد را از دانشگاه بابلسر در سال ۱۳۵۳ اخذ کرد و در ادامه وارد دانشگاه ملی وقت یا شهید بهشتی امروز در رشته مهندسی شهرسازی شد. حوادث بعد از انقلاب ۵۷ که به تعطیلی دانشگاه ها انجامید مانع ادامه تحصیل او در این رشته شد. به بازار وارد شد و توانست پله پله و با هوش سرشار و استعداد خوبی که داشت به یکی از چهره های خوشنام عرصه تولید و بازرگانی محصولات دارویی در کشور بدل شود.
مهندس وکیلی سپس تحصیلات خود را در رشته مدیریت بازرگانی ادامه داد و در ادامه پس از طی دوره کارشناسی ارشد به دکترای بازرگانی بین الملل نائل آمد. ايشان توانایی برقراری ارتباط کامل با پنج زبان زنده دنیا را دارد. این همه اما به تنهایی نام وکیلی را در نیشابور و ایران ماندگار نکرده است بلکه نهضت خستگی ناپذیر او برای نوسازی و دوباره سازی مدارس نیشابور است که نام نیکوی او را بزرگ داشته است.
مهندس وکیلی به حق یکی از بزرگترین و کم نظیرترین خیران مدرسه ساز کشور است که علاوه بر ثبت بیشترین رکورد ساخت مدرسه در کشور و در ابرشهر نیشابور، یکی از بزرگترین پیشتازان توسعه نیشابور نیز محسوب می گردد.
مهندس وکیلی تا تیرماه سال 1400 افزون بر 82 مدرسه ساخته و 20 مدرسه در دست ساخت دارد. ایشان همچنین تفاهم نامه ساخت ۱۴۲ باب مدرسه با ۶۷۶ کلاس درس را با وزیر آموزش و پرورش وقت به امضا رسانده است. این نیک اندیش نیشابوری همچنین مراکز فرهنگی و درمانی دیگری را نیز از جمله فرهنگسرای وکیلی و مرکز دیالیز بیمارستان ۲۲ بهمن و خوابگاه اختصاصی برای کودکانی که دور از خانواده زندگی می کنند، در این شهر بنا نهاده است.
مجتمع بزرگ ورزشی اختصاصی مدارس وکیلی به عنوان بزرگترین مجتمع آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تربیتی و ورزشی کشور با عنوان مجتمع وکیلی ۱۰۰ نیز در دست ساخت است که به زودی به بهره برداری می رسد. در این مجتمع، مجموعه های آموزشی ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم، فنی حرفهای، سالن ورزشی و زمین های ورزشی روباز، سالن آمفی تئاتر، سالن اجتماعات چند منظوره، کتابخانه و آزمایشگاه در زیربنای به مساحت 13 هزار مترمربع واقع در بلوار پژوهش جنب هنرستان کشاورزی با مشارکت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به صورت ۵۰% ساخته خواهد شد و انشاالله در مهرماه 1401 به بهرهبرداری کامل می رسد.
وکیلی در رسانه های مختلف اظهار نموده: « مدرسهسازی را دوست دارم و من واقعاً عاشق آموزش و پرورش هستم.. . مسافرتهای زیاد به کشورهای مختلف دنیا داشته ام و به یک نتیجه رسیدم که هرچه سرمایهگذاری در بخش آموزش و پرورش کنیم، در آینده به ما برمیگردد و در آینده بازدهی خواهیم داشت.
به نیشابور علاقه دارم و وقتی به مدارس سر میزنم مثلا میبینم سقف مدرسهای شکاف دارد و آسمان دیده میشود ولی آموزش و پرورش دستش بسته است و نمیتواند کاری کند. . . از دیدن این شرایط دلم میلرزد که خاک سقف روی سر بچهها میریزد و احتمال ریزش است و حتی آموزش و پرورش گفته است که خطرناک است.
وکیلی با بیان اینکه برای خودم هیچ نمیخواهم چراکه به ساده زیستی عادت کردم، گفته اند: تمام ثروتم را برای بنیاد وکیلی به ویژه مدرسهسازی وقف کرده ام و در ایام قبل از کرونا، تمام وقت من برای سرکشی به مدارس، پوشاک، کتاب و تغذیه دانشآموزان صرف شده است. وی افزوده: خدا همه رفتگان و مادر مرا بیامرزد؛ مادرم میگفت خداوند این توفیق را به هر کسی نمیدهد باید شاکر باشی که هم پولش را داری و هم دل خرج کردن داری. »
نام او با نیک نامی پیوندی ناگسستنی دارد و اعتبار فرهنگی و سرمایه بزرگ اجتماعی این ابرشهر تاریخی است. براي اين انسان نيك انديش و با فرهنگ آرزوي سلامتي و توفيق بيشتر را خواهانيم.
پژوهشگر و همشهری گرامی درصورتی که اسناد و مطالب تکمیلی از مشاهیر و پیشتازان توسعه پورتال در اختیار دارید، خواهشمند است از صفحه
⇐ ارسال اسناد و تصاویر، آنها را برای ما ارسال فرمایید.